Machový obrázok, alebo trochu zelene u vás doma

Nedarí sa vám doma alebo v kancelárii udržať pri živote žiadnu rastlinku? Nebojte. Nie ste v tom sami! V tom prípade mám riešenie, ako si kusom prírody ozeleniť svoj domov. Machový obraz!

 

 

Les máme plný dreva av podraste aj dosť machu. Keď sme dokázali zdokonaliť procesy, výrobu a finálne aj ponuku stolíkov z nášho lesa, nápad k ďalšiemu produktu do ponuky na seba nenechal dlho čakať.

Na prvý pohľad sa nám zdalo veľmi jednoduché, ale teraz už vieme, že celá výroba týchto zelených krásavcov je zložitá a časovo náročná. Ale stojí to za to!


Machový obraz vám v ideálnom prostredí vydrží až 10 (DESAŤ) rokov.

B-e-z z-a-l-é-v-á-n-ej.
No fakt! 
 
Aby tomu tak bolo, mach musí prejsť predĺženým procesom, ktorý nám trochu pripomína schnutie okrúhlych dosiek "guľačov" na stolíky, čo nám odpočívajú v stodole.
 
 
 
 
A s mechem je to vlastně celkově dost podobné jako se dřevem. Nejdřív musí vyrůst. Musí se o něj pečovat a ve finále ho opatrně sesbírat.

No a teď už přichází ta nejdůležitější část. Stabilizace. Mech se namočí do stabilizačního roztoku a nechá se tak po dobu 14 dnů. Během toho se míza odpaří a nahradí jí stabilizační roztok. Mech jakoby zakonzervuje.  Poté se mech přesune na několik dní do sušárny. A "mumifikace" je dokončena!

Když už jsou mechy připraveny na lepení do obrazu, přichází ta kreativní část. A to rozvrhnout si, kde bude jaký kus umístěn, tak aby obraz vypadal, jak kdybyste si ho vystřihli přímo z lesa. Co se týká produktové nabídky, rozhodli jsme se pro to nejlepší možné řešení prezentace. Je to stejné jako s našimi stolky. Každý obraz (stolek) má jednu produktovou kartu a vy si tak vyberete přesně ten, co se vám líbí nejvíce. A ten jeden superoriginál dostanete.
 
 
A čo údržba??
 
Ťažkú hlavu z ideálneho prostredia pre machový obraz si robiť nemusíte. Je to supereasy. Mecháčik od vás nebude potrebovať žiadnu starostlivosť, nezalieva sa ani nerosí. A ani z neho nebudú vyliezať chrobáky alebo rásť hríbiky. Keď bude potrebné mach zbaviť prachu môžete ho jemne odstrániť pomocou prachovky alebo navlhčenej handričky.
 
Aby vám mohol mach robiť radosť čo najdlhšie, nie je dobré ho trhať (znova nevyrastie:() a často sa ho dotýkať, mohla by sa tak narušiť jeho štruktúra a jednotlivé chĺpky by mohli vypadávať. Tak to je asi to najväčšie riziko, čo obraz môže stretnúť.Dobre viem, o čom hovorím.Je to s ním podobné ako s exponátom v múzeu s ceduľkou NEDOTÝKAŤ SA.Máte tendencia do neho neustále rýpať alebo si ho aspoň pohladiť.

Keď už teraz viete všetko potrebné o našich zelených krásavcoch, dúfame, že vám budú čoskoro robiť radosť u vás doma. A týmto ich vítame do našej treesome party.
 
 

Priemerná životnosť akejkoľvek rastliny v mojom byte je zhruba 3 mesiace, keď mám v tomto časovom úseku nejakú dovolenku, tak je ešte kratšia. Obrazy mám objednané dva, tak snáď tento problém vyriešim.

 

Majte sa. Ľuboš z Treesome.

Treesome vysazuje stromky

Treesome vysádza stromčeky

Chci zasadit strom
Při další brigádě pro něj najdeme místečko u Kolína.
Chcem zasadiť strom
Pri ďaľšej brigáde pre neho nájdeme miestečko pri Kolíne.
V rámci eshopu jezdíme pravidelně brigádničit do přírody. A vymysleli jsme, že byste nám mohli pomoct příspěvkem 59 Kč na nové sazeničky. O tom, co se s vaším příspěvkem bude dít, vás budeme informovat emailem. V rámci eshopu jazdíme pravidelne brigádničiť do prírody. A vymysleli sme, že by ste nám mohli pomôcť príspevkom €2,51 na nové sadeničky. O tom, čo sa s vašim príspevkom bude diať, vás budeme informovať emailom.